Kalbynet logo 19

kalbynet

13 oktober 2021

Vetenskapshuset.se

Vetenskapshuset i Markaryd

- en framtidssatsning för kompetensförsörjningen

Den 25 augusti 2021 invigdes Vetenskapshuset i Markaryd – ett unikt, framtidsinriktat och hållbart samhällsbyggnadsprojekt där Markaryds kommun, NIBE, regionen och näringslivet samverkar.

Vetenskapshuset ligger i den anrika fastigheten där Bröderna Gustafssons möbelindustri en gång fanns. Här kommer det att finnas Mötesplats Markaryd – en coworkingplats för de som önskar studera eller arbeta tillsammans i en kreativ miljö, Energiutställning – en interaktiv lärmiljö i samarbete med Tekniska Museet och NOBEL Prize Museums tredje utställning i Markaryd – ”För människans största nytta”. Dessutom en interaktiv föreläsningssal som med digital teknik ger möjlighet till internationella utbildningar och kontakter med hela världen. Ett toppmodernt kemi-labb har också byggts upp av den legendariske kemisten Billy Södervall, bland annat verksam i Bactiguard. m koncernen Bergendahl & Son AB.

Kalbynet har i samråd med representanter för c/o Markaryd, en ekonomisk förening vars syfte är att stärka attraktiviteten för Markaryd, arbetat fram en hemsida för Vetenskapshuset i Markaryd. En modern hemsida där färgteman fått gruppera de olika verksamheterna i huset. En hemsida som är tänkt kunna byggas på efterhand som allt växer sig större och mer omfångsrikt. 

Hemsidan är byggd i WordPress och ett intranet för Näringsliv har även skapats i ett studentprojekt som kopplats på sidan. Färgerna har tagits fram i samråd med vårt systerbolag Kjellsa Reklamstudio med målsättningen att ge en känsla av glädje och skapa nyfikenhet runt Vetenskapshuset.  Projektet får ses som ett fullservice uppdrag där Kalbynet även arbetat fram bildförslag och redaktionell text.

Vid överlämnandet av projektet erhöll kunden även en grafisk profil-webb dokumentation, som innehåller information om bildstorlek, typsnitt, färgval m.m.

KalbyNet AB

Södra Portgatan 28 B vån 2
Södra Portgatan 28 B, 283 50 Osby
0479-42120
service@kalbynet.se

Följ oss