Kalbynet logo 19

kalbynet

Vad innebär HTTPS och SSL?

27 september 2017

Vad innebär HTTPS och SSL?

Vad är HTTPS?

HTTPS står för “Hypertext Transfer Protocol Secure” är en säker version av HTTP. Det är ett protokoll för krypterad transport av data för HTTP-protokollet. “S” står för Secure (Säkert). Om URL:en börjar med https:// är det en krypterad anslutning, http:// betyder att kommunikationen med servern skickas i klartext.

Vad är SSL?

SSL står för  ”Secure Sockets Layer”. SSL fungerar som en nyckel som är kopplat till ett certifikat. SSL är en teknik som används för att undvika att en mellanhand kan spionera på din kommunikation med en server på internet.

Google varnar dina besökare om du inte har SSL på din hemsida

Google har länge arbetat med att skapa en säkrare upplevelse på internet för deras användare. Det senaste steget togs i januari 2017 när Chrome 56, Googles populära webbläsare, kommer märka upp sajter som hämtar upp känslig information, t.ex. lösenord och betalningsuppgifter, utan SSL-certifikat som osäkra. Detta är en del av Googles långsiktiga plan att märka alla sajter utan SSL-certifiering som osäkra.

För att skydda din webbplats med SSL behöver du i stort sett två saker

  1. Du behöver en webbserver som stödjer SSL, vilket de flesta populära webbservrar har stöd för i dagsläget. Två sådana exempel är Apache och Microsoft IIS.
  2. Ett SSL-certifikat behöver installeras för den webbplats på webbservern som ska SSL-aktiveras. Ett SSL-certifikat är ett typ av pass som kan ge användarna av din webbplats en viss garanti på att din webbplats är vem den utger sig för att vara.

Kontakta KalbyNet

Vi arbetar med Let’s Encrypt där certifikatet automatiskt förnyas var tredje månad. Kontakta oss för mer information och prisuppgift.

Skriven av

Marie Nilsson

Marie Nilsson

Har jobbat på KalbyNet sedan 2008 som webbdesigner/projektledare. Hjälper våra kunder med Joomla & WordPress-lösningar.

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

KalbyNet AB

Södra Portgatan 28 B vån 2
Södra Portgatan 28 B, 283 50 Osby
0479-42120
service@kalbynet.se

Följ oss

  

Kalbynet använder så kallade cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder cookies.
Mer info Ok