Kalbynet logo 19

kalbynet

Joomla + Magento = sant

25 augusti 2011

Joomla + Magento = sant

E-handelskomponenten VirtueMart till Joomla är en robust trotjänare som används i tusentals webshoppar världen över. För hemsidor byggda i Joomla har VirtueMart känts som ett naturligt val.

Men om sanningen skall fram...

Tittar man på helheten så är e-handelsplattformen Magento trots allt ett strå vassare än VirtueMart. Åtminstone om man tittar på bitar som kundupplevelse och inbyggd funktionalitet. Att teamet bakom VirtueMart ännu inte fått fram en stabil version till Joomla 1.7 gör ju också att vågskålen allt mer väger över i Magentos favör. Nackdelen med Magento Community edition har varit att produkten inte känns helt färdig och att anpassningar av utseende ofta upplevs krångligt och ologiskt. CMS-delen i Magento är dessutom riktigt primitiv och är inte ens i samma division som Joomla.

Det bästa av två världar

Företaget Yireo har tagit fram en lösning som gör det möjligt att utnyttja Magentos kraftfulla e-handelsplattform tillsammans med Joomlas flexibla styling, menyhantering och CMS-del. Verktyget heter MageBridge och är en brygga mellan Joomla och Magento. Ett mycket bra och användbart verktyg som rekomenderas!

Skriven av

Per Pegard

Per Pegard

Delägare. Var med och startade KalbyNet och har jobbat med webbutveckling sedan 1996.

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

KalbyNet AB

Södra Portgatan 28 B vån 2
Södra Portgatan 28 B, 283 50 Osby
0479-42120
service@kalbynet.se

Följ oss

  

Kalbynet använder så kallade cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder cookies.
Mer info Ok