Kalbynet logo 19

kalbynet

Vad är en webbläsare?

24 februari 2015

Vad är en webbläsare?

Precis som när du går till biblioteket och bläddrar igenom böcker kan du hitta och utforska sidor på internet via en webbläsare. En webbläsare är en typ av programvara på datorn som gör att du kommer åt internet. Webbläsaren fungerar som ett fönster som visar olika webbplatser där det finns information. Allt du behöver göra är att skriva in en webbadress i webbläsaren så kommer du direkt till den webbplatsen.

Hur uppdaterar jag webbläsaren?

Om du använder den senaste versionen av webbläsaren surfar du som snabbast och säkrast på webben. Hur du uppdaterar webbläsaren beror på vilken typ av webbläsare du använder. Olika webbläsare, som Internet Explorer, Opera, Chrome, Firefox,  Safari för att nämna några, har olika uppdateringsprocesser. Chrome uppdateras till exempel automatiskt när en ny version av webbläsaren finns tillgänglig. Uppdateringen sker i bakgrunden och kräver ingen åtgärd från dig.

Användningsandel av webbläsare

användnings andel av webbläsare

Skriven av

Marie Nilsson

Marie Nilsson

Har jobbat på KalbyNet sedan 2008 som webbdesigner/projektledare. Hjälper våra kunder med Joomla & WordPress-lösningar.

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

KalbyNet AB

Södra Portgatan 28 B vån 2
Södra Portgatan 28 B, 283 50 Osby
0479-42120
service@kalbynet.se

Följ oss

  

Kalbynet använder så kallade cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder cookies.
Mer info Ok