Kalbynet logo 19

kalbynet

Vad är responsiv design?

15 maj 2012

Vad är responsiv design?

Det pratas mycket om responsiv webbdesign men vad innebär det?

På Wikipedia går det att läsa att responsiv webbdesign (Responsive Web Design, RWD) innebär att webbutvecklaren bygger och designar en webbplats som tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmupplösning besökaren har. Det innebär exempelvis att webbplatsens besökare kan surfa till sajten med en läs/surfplatta, en mobiltelefon eller en dator och att innehållet på webbplatsen anpassas efter besökarens plattform. Utvecklingen av internetaccess från mobila enheter har påskyndat utvecklingen av responsiv webbdesign.

Responsiv webbdesign är ett alternativ till att bygga specialanpassade webbplatser för samtliga skärmupplösningar. Skapandet av responsiv webbdesign görs i HTML-koden, där programmeraren ställer in att visa olika CSS:er beroende på besökarens plattform. Genom CSS:en styrs sedan vad som ska visas och hur det ska se ut för just denna specifika skärmstorlek.

Responsiv design gör appar onödiga

Idag lanserar Sveriges television en ny webbplats där responsiv design har varit en huvudingrediens i utvecklingen. En anledning är att slippa utveckla appar.

Det mesta som man utvecklar appar för idag går att åstadkomma med responsiv design.

På SVT:s blogg kan du läsa mer om deras arbete med en ny hemsida »

Skriven av

Marie Nilsson

Marie Nilsson

Har jobbat på KalbyNet sedan 2008 som webbdesigner/projektledare. Hjälper våra kunder med Joomla & WordPress-lösningar.

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

KalbyNet AB

Södra Portgatan 28, Osby
Box 62, 283 21 Osby
0479-42120
service@kalbynet.se

Följ oss

  

Kalbynet använder så kallade cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Genom att fortsätta accepterar du att vi använder cookies.
Mer info Ok